Summer Time

De zomer, een tijd om lekker buiten te zijn, om te stralen, zelf innerlijk ook naar buiten toe te treden. Een tijd voor vakantie en genieten, even niks moeten…

All-inclusive

Als je kinderen hebt en zelf in het onderwijs werkt, dan ben je gebonden aan het hoogseizoen. Dit jaar ging de reis naar Turkije, 8 dagen all-inclusive. Ik had ingestemd met de wensen van mijn gezinsleden: een land dat niet op mijn eigen bucketlist stond, voornamelijk om politieke redenen en het feit dat vrouwenliefde minder geaccepteerd wordt tegenwoordig…. All-inclusive is een concept waar ik zelf in eerste instantie nooit voor zou hebben gekozen. Steeds maar op één en dezelfde plek en wat als het eten niet goed is in het hotel?! Met twee kinderen in de leeftijd van 15 en 17 jaar is het wel een uitkomst. Ze kunnen de hele dag eten en drinken wat ze willen, zonder dat je daarvoor steeds je portemonnee hoeft te trekken. En, ik moet zeggen dat ik na deze acht dagen ook om ben! Wat heerlijk om niets te doen, niets te hoeven, geen dagelijkse boodschappen en maaltijden hoeven te bereiden. Dat geeft ruimte voor ontspanning heb ik ontdekt. En, het eten in het hotel was bovendien heerlijk: ’s ochtends kon je een verse omelet met groenten laten bakken, iedere dag was er bij de lunch en bij het diner een zeer uitgebreid saladebuffet met allerlei lekkere kruiden en dressings. In de middag bakte een Turks vrouwtje verse Gözleme, een heel dun platbrood gevuld met kruiden en kaas. Wat een delicatesse is dat! We hadden een zwembad en de prachtige Middellandse Zee voor de deur. Wat een rijkdom om dankbaar voor te zijn. In het hotel heb ik van een heerlijke hammam behandeling en een drietal lichaamsmassages genoten. Een cadeautje aan mezelf als beloning voor de resultaten die ik heb geboekt de afgelopen tijd.

Gözleme….. vers gebakken platbrood! Yummie!

Boeken inspiratie

In die week heb ik mijn studieboeken even aan de kant gegooid en de roman “400 brieven van mijn moeder” van Joseph Oubelkas gelezen, een autobiografie waarin Joseph zijn periode van bijna 5 jaar onschuldige gevangenschap in Marokko beschrijft. De brieven van zijn moeder, die hij wekelijks ontvangt geven hem iedere keer weer kracht om er het beste van te maken in de gevangenis. “Ze kunnen mijn lichaam opsluiten, van mijn geest blijven ze af. Dat bepaal ik: 100%.” Joseph zorgde ervoor dat hij in optimale conditie bleef en sportte iedere dag; hij heeft een bloementuin aangelegd, Engelse lessen gedoceerd aan medegevangenen, zelf Arabisch leren spreken en op een gegeven moment had hij zelfs een rode kat, die hij liefdevol verzorgde, als huisdier in zijn cel.

Als ik een parallel trek naar mijn eigen leven, dan herken ik dat de enige manier om uit een diep dal weer op te klimmen, is om je hersenen compleet te resetten en te herprogrammeren met als resultaat een veranderde kijk op jezelf en je omgeving.

Joseph genoot van de kleine dingen, zoals een mooie wolkenlucht, de gesprekken en contacten die had in de gevangenis en de waardering die hij kreeg om de persoon wie hij was. Een prachtig boek over overleven en leven: hoe je van een nood een deugd maakt door de juiste mindset en levensinstelling te houden, dankbaarheid voor waar het echt om draait in het leven en over hoop, dankzij lieve familie en vrienden die hem altijd onvoorwaardelijk zijn blijven steunen. Als ik een parallel trek naar mijn eigen leven, dan herken ik dat de enige manier om uit een diep dal weer op te klimmen, is om je hersenen compleet te resetten en te herprogrammeren met als resultaat een veranderde kijk op jezelf en je omgeving. Hoe kijk ik naar mezelf? Wie ben ik? Hoe kijk ik naar de wereld? Waar gaat het echt om in het leven? Van een smal bewustzijn met een tunnelvisie naar een verruimd bewustzijn, waarin duidelijk wordt, dat het in het leven niet gaat om status, bezittingen, presteren, strijd, maar om dankbaarheid voor de “kleine” dingen in het leven die wij soms als vanzelfsprekend ervaren. Denk dan aan je gezondheid, de vrijheid waarin we in Nederland leven, de overvloed aan voeding die de aarde ons iedere dag schenkt. Streef ernaar om in liefdevolle verbinding te zijn met je dierbaren en mensen die je op je weg tegen komt.

Een tweede boek wat ik gelezen heb, is “The 4-Hour Workweek” van Timothy Ferriss, die beschrijft hoe hij met minimale inspanning het maximale uit zichzelf en zijn bedrijf haalt volgens het Pareto Principe: 80% van de output komt voort uit 20% van de input. Het gaat er uiteindelijk om dat je een systeem creëert waarmee je jezelf overbodig maakt en kunt ontsnappen aan de 9-tot-5-mentaliteit en een “rijk” leven kunt leiden. Een interessant boek, wat me bewust heeft gemaakt van het belang van hoe ik mijn tijd indeel en waaraan ik mijn tijd besteed. Dit kan ik meteen in de praktijk brengen, want de werkweek staat weer voor de deur! Met hernieuwde energie, inspiratie en zin om verder te groeien en mezelf verder te ontwikkelen, start ik maandag weer in het onderwijs. Daarnaast heb ik mijn eerste opdracht van mijn bedrijf “Verder Gaan” binnen. Ik heb er zin in!

En nog één vakantiekiekje om mee af te sluiten…. Heerlijk crossen door zand, water en over grote keien. Hoe leuk is dat, zelfs als je bijna 44 bent!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *