Leiderschaps
ontwikkeling

Een uitstekend leider geeft goede leiding aan zichzelf. Wordt de beste leider van jezelf en daardoor voor je omgeving, zowel privé als op je werk. Geïnspireerd door mijn eigen ervaringen op dit gebied en inspirators als Stephen Covey, Eckhart Tolle, Jitske Kramer en Michael Pilarczyk help ik jou om inzicht te krijgen in wat jouw persoonlijke ontwikkeling in de weg staat, hoe je jouw leven weer kunt leren leiden en jouw dromen realiteit kunt laten worden.

Begeleiding bij
veranderingsprocessen

Veranderen betekent voor mij het loslaten van oude patronen en deze vervangen voor nieuwe betekenisvolle inzichten met daaraan gekoppelde persoonlijke of organisatiedoelen. Het vorm geven aan de verandering begint met bewustwording van deze oude patronen en het formuleren van een wens, een droom, een visie waar je naartoe wilt als persoon, team of organisatie. Verbinding en je verbonden voelen, zijn daarbij belangrijke thema’s, waardoor het soms nodig is om conflicten aan te gaan en op te ruimen.

Life design en (werk)geluk

Het doel in het leven is in mijn optiek om geluk te ervaren en te genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. Dit klinkt eenvoudig, maar veel mensen leven in een wereld van illusies, die het echte geluk  versluieren. Denk daarbij aan hardnekkige gedachten- of gedragspatronen. Laat mij een stukje meewandelen op jouw pad en kom erachter welke veranderingen er in jouw leven nodig zijn om je weer echt gelukkig en betekenisvol te voelen!

Teamontwikkeling

Een goed functionerend team is een open team, waarin dat wat gezegd moet worden, ook daadwerkelijk gezegd wordt, waarin iedereen zijn mening mag hebben en uiten. Dit principe komt uit de Deep Democracy methode, die is ontstaan in Zuid-Afrika. Andere belangrijke aspecten in een team zijn de cultuur, een gedeelde visie en een heldere koers, eigenaarschap in de organisatie en de organisatiestructuur. Met deze elementen als onderlegger, kijken we gezamenlijk wat de organisatie nodig heeft en hoe we het team verder kunnen ontwikkelingen.